Podkładki absorpcyjne Mega CO2
PODKŁADKI ABSORPCYJNE MEGA CO2
Przełom w technice pakowania świeżego mięsa, drobiu oraz wędlin w atmosferze zmodyfikowanej (MAP)
Nowa generacja podkładek absorpcyjnych (opatentowane na terenie Polski) – podkładki MEGA CO2 – oprócz funkcji wchłaniania odcieku, spełniają dodatkową funkcje wytwarzania i uzupełniania wewnątrz opakowania bariery biostatycznej w postaci dwutlenku węgla (CO2) hamującego rozwój szkodliwych drobnoustrojów powodujących przedwczesne psucie się produktu.
W pełni ekologiczne wykonane z naturalnej celulozy podkładki znajdujące zastosowanie do pakowania świeżego mięsa, drobiu, ryb do pojemników w atmosferze ochronnej (MAP), wykazują silne działanie bakteriostatyczne.
Proces wytwarzania i uzupełniania bariery biostatycznej przebiega w sposób ciągły przez cały okres przechowywania produktu.
Zastosowanie podkładek MEGA CO2 powoduje wydłużenie okresu przydatności do spożycia o 3 dni, co pozwala na zoptymalizowanie procesu transportu, przechowywania, sprzedaży
Dostępne w wymiarach | 80x120 mm, 120x160 mm |
Laminowanie | dwustronnie laminowane |
Chłonność | MP1000, MP1700, MP2000 |
Dostępne kolory | biały, czarny, żółty, brązowy, czerwony |
Zastosowanie | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prezentacja MEGA CO2
Wszystkie nasze wyroby produkowane są zgodnie z obowiązującymi regulacjami europejskimi, dotyczacymi materiałów do bezpośredniego kontaktu z żywnością. |
Zapewniamy wysoki standard czystości biologicznej (produkcja odbywa się w warunkach HACCP).
Pomieszczenia są monitorowane i nadzorowane 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu.
Wszystkie pomieszczenia produkcyjne są klimatyzowane
Tagi: podkładki celulozowe, podkłady celulozowe, absorbery celulozowe, wkłady absorpcyjne, wkładki absorpcyjne, podkłady do mięsa, MEGA CO2, mega co2, emiter co2, podkład specjalny, podkładka do mięsa, absorber co2, atmosfera ochronna, MAP, bariera biostatyczna,