Antocyjany Aronii

Aronia jest liderem wśród owoców nazwanych „superjagodami” – zawiera dużo związków cennych dla zdrowia. Owoce aronii mają najwięcej polifenoli o silnym działaniu antyoksydacyjnym. Badania naukowe poka-zują, że polifenole, w tym antocyjany, korzystnie działają na układ krążenia, pracę serca, mózgu praz na wzrok. Mogą obniżyć ciśnienie, poziom cukru, chronią przed nowotworami, starzeniem się i otyłością. Antocyjany aronii działają podobnie do tych z czerwonego wina – skutecznie zapobiegają zawałom serca. Do przyprawy dodano ekstrakt z owoców polskiej dzikiej róży Rosa. Owoce te mają niezwykle dużo witaminy C i karetonoidy.

Antocyjany, karetonoidy, witamina C to unikalny zestaw naturalnych składników diety potrzebnych każdemu, w każdym wieku i każdego dnia. Owoce jagodowe mamy tylko w lecie a PRZYPRAWY ZDROWIA przez cały rok. Antocyjany to najsilniejszy antyoksydant chroniący człowieka.

Więcej informacji na stronie przyprawyzdrowia.pl

Comments are closed.