Pochłaniacz CO2 – Pomona Green Fresh

Pomona Green Fresh to unikalne rozwiązanie wspomagające pakowanie świeżo ciętych (obranych) owoców i warzyw.

Aby zahamować aktywność fizjologiczną owoców i warzyw, należy zmniejszyć poziom metabolizmu poprzez absorbcje gazów kwaśnych. Zastosowanie takiego rozwiązania pozwoli zminimalizować straty chorobowe, wydłużyć czas przechowywania i zachować dobrą jakość towarów. Jednym z czynników szkodliwych dla owoców i warzyw jest nadmierna obecność dwutlenku węgla w opakowaniu. CO2 jest wydzielane w procesie rozkładu gazu podczas oddychania beztlenowego warzyw i owoców co powoduje pogorszenie jakości pakowanych produktów. Uwidacznia się to poprzez napęcznienie opakowania w którym znajdują się owoce i warzywa.

 

Absorber_CO2_5 Absorber_CO2_1 Absorber_CO2_2

 

Saszetki Pomona Green Fresh znajdą szczególnie zastosowanie przy pakowaniu produktów takich jak: czosnek, obrane i pokrojone ziemniaki, obrane marchewki, obrane i pokrojone cebule, szparagi, grzyby, i inne.

 

Zapewniamy wysoki standard czystości biologicznej (produkcja odbywa się w warunkach HACCP)

Pomieszczenia są monitorowane i nadzorowane 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu.

klima

 

Wszystkie pomieszczenia produkcyjne są klimatyzowane

 

 

isotuv

Tagi: pochłaniacz CO2, pochłaniacz dwutlenku węgla, absorber CO2, Pakowanie w vacum, pakowanie próżniowe, pakowanie obranych produktów, pochłanianie CO2, pakowanie ciętych produktów, pochłanianie gazów kwaśnych, absorpcja gazów kwaśnych,

Comments are closed.